2012-04-26

Tre Inkuberabolag i Almis Drakar

Torsdag den 26 april återlanserade Almi Företagspartner sitt event Almis Drakar i Örebro. Fyra företag hade valts ut att få pitcha inför en panel ”drakar”. Tre av dessa bolag har kopplingar till  Inkubera – D-Safety, laget.se och MultiTrolley.  

 

Det är inte vilka bolag som helst som får chansen att delta i Almis Drakar. De bolag som väljs ut bedöms ha stor potential att bli starka tillväxtbolag. Men för att nå dit är bolagen ofta i behov av externt stöd i form av kompetens och kapital utifrån. Det är här Almis Drakar kommer in. Drakarna sitter nämligen på kontaktnät och resurser som kan vara mycket värdefulla för bolagen.


Finansiärer och riskkapitalister bland drakarna

Bland drakarna den här gången så fanns Sara Sjöborg Wik från Myrina Invest, Johan Crona från Almi Invest, Anne-Marie Alanen från Almi Företagspartner, Lennart Karlsson från Tillväxtalliansen/Tillväxtkapital, samt Bo Sandberg och Per-Ulrik Wier. Inför dem presenterade bolagen sin affärsidé tillsammans med en analys av kapital- och/eller kompetensbehov. Drakarna ville även att bolagen skulle kunna uppvisa en färdig affärsplan, samt en ekonomisk planering på tre års sikt.

- Det är mycket stimulerande och roligt att nästan alla case under den här omgången av Almis Drakar har ursprung från Inkubera, sa Lars Boman som är affärsrådgivare på Almi Företagspartner och projektledare för Almis Drakar och Coachingprogrammet.

”Extra kul att bolagen skiljer sig åt”

Mikael Melitshenko som är affärsutvecklare och tf VD på Inkubera höll fullständigt med.

- Jag är jättestolt över att vi hade en så stort representation under denna omgång av Almis Drakar. Det här är ytterligare ett bevis på den potential som Inkuberas bolag har. Det är dessutom extra roligt att konstatera att de tre bolagen har produkter och tjänster som skiljer sig åt. D-Safety utvecklar mobila trygghetstjänster, laget.se har tagit fram en webbsida för idrottsföreningar och MultiTrolley står bakom en vagn som underlättar flytt och transport av otympliga föremål. 


Särskilt inbjudna

Almis Drakar hålls för särskilt inbjudna så som investerare, affärsänglar, banker, Almis ägare, näringslivsfrämjare (däribland Inkubera), samt media.

 


Kommentarer

Namn:

Kommentar: