2011-12-12

D-Safety presenterade mobila trygghetstjänsten SoftAlarm för riksdagens ledamöter

När riksdagens ledamöter i torsdags förra veckan diskuterade villkor för utveckling och uppfinnande, hade de bjudit in finalisterna till uppfinnarpriset SKAPA 2011. En av dem var andraplatsvinnaren PerDahl, innovatören bakom den mobila trygghetstjänsten SoftAlarm.

 

Sveriges regering arbetar just nu fram en nationell innovationsstrategi. Intresset för uppfinningar och innovationer är högaktuellt och gårdagens diskussionsträff arrangerades av riksdagens tvärpolitiska nätverk - Forum för Uppfinningar och Innovationer isamarbete med Svenska Uppfinnarföreningen.

- Det var en mycket givande dag där jag fick presentera SoftAlarm för flera riksdagsledamöter, vilket resulterade i bra kontakter. Det är väldigt glädjande att inse att vi är ett innovationsbaserat tjänsteföretag med en global marknad, alltså precis ett sådant företag som regeringen vill ha. SoftAlarm fungerar i hela världen så länge användarens SmartPhone fungerar och har täckning i mobilnätet, säger Per Dahl, VD för D-Safety AB, som utvecklar SoftAlarm.


Skapa din egen säkerhetsprofil

Den mobila trygghetstjänsten SoftAlarm bygger på GPS-teknik och ger användaren möjlighet att på ett enkelt, snabbt och krypterat sätt larma via sin SmartPhone. Larmet skickas antingen direkt via den auktoriserade larmcentralen Rapid, eller till anhöriga man på förhand har valt ska få larmet, eller både och.

- Såväl professionella som privatpersoner kan använda SoftAlarm och skapa sin egen säkerhetsprofil. Det kan vara nödlarm, hotlarm eller andra funktioner, som för en rimlig kostnad ger företag och familjemedlemmar trygghet och säkerhet i vardagen, säger Per Dahl.

 

Nedladdningsbar för iPhone sedan en vecka tillbaka

Utvecklingen av SoftAlarm har pågått i fyra år. Under de senaste två åren har Per Dahl och hans idé varit antagen till Inkubera. 

- SoftAlarm togs först fram för Android, men sedan en vecka tillbaka finns den även att ladda ner från Apple AppStore. Att vi nu integrerat Iphone- och Androidanvändarna innebär att vi kan erbjuda en mycket högre kundnytta då många fler användare kan ta del av trygg- och säkerhetstjänsterna, säger Per Dahl.  


Kommentarer

Namn:

Kommentar: